Op de hoogte blijven?

Nieuwsbrief overzicht

Onderwater foto KIWK header

KIWK-themabijeenkomst 'Van kennis naar impuls! Deel 2. Bodem & de KRW'

De Kennisimpuls Waterkwaliteit (KIWK) houdt in aanloop naar het slotsymposium drie online themabijeenkomsten over waterkwaliteit. Daarin slaan we een brug tussen de kennis, inzichten en instrumenten die binnen de Kennisimpuls Waterkwaliteit toepasbaar zijn gemaakt en de praktijk van het waterkwaliteitsbeheer. Hoe kunnen beleidsmakers en bestuurders de kennis, inzichten en instrumenten gebruiken om de waterkwaliteit verder te verbeteren? Op donderdag 9 juni gaan we het hebben over 'bodem en de KRW'. Tijd: 10.00 - 11.30 uur.

Onderwater foto KIWK header

16 juni KIWK-themabijeenkomst 'Van kennis naar impuls! Deel 3. Ecologie en biodiversiteit

De Kennisimpuls Waterkwaliteit houdt in aanloop naar het slotsymposium drie online themabijeenkomsten over waterkwaliteit. Daarin slaan we een brug tussen de kennis, inzichten en instrumenten die binnen de Kennisimpuls Waterkwaliteit toepasbaar zijn gemaakt en de praktijk van het waterkwaliteitsbeheer. Hoe kunnen beleidsmakers en bestuurders de kennis, inzichten en instrumenten gebruiken om de waterkwaliteit verder te verbeteren? Op 16 juni vindt de derde en laatste bijeenkomst plaats in de reeks.

Vaten chemische stoffen

Werken met SFT2. Workshop voor drinkwaterprofessionals en waterbeheerders

Op dinsdag 31 mei vindt een speciale workshop plaats rond de vernieuwde Sleutelfactor Toxiciteit: SFT2. U kunt hier na een introductie hands-on oefenen met de beschikbare kennis en applicaties aan de hand van een ‘Serious Game’. In het fictieve plaatsje ‘Warne’ zijn al tijden problemen met de waterkwaliteit. Er is massale vissterfte, de oorzaak is mysterieus. Kunt u erachter komen wat de oorzaak is, en hoe dit opgelost kan worden? Met beperkt budget kunt u metingen of advies inkopen. Verstandig kiezen is belangrijk.